Miksi Dream Pilots?

Kaikilla Piloteillamme on vankka henkilökohtainen kokemus liiketoiminnan operatiivisesta johtamisesta ja se tuo mukanaan vahvan kyvyn ja tuloksellisuuden rakentaa kestävää konkreettista arvoa.  Tuomme ulkopuolisen tuoteriippumattoman näkökulman.

Välitämme aidosti sekä siitä mitä teemme että asiakkaidemme menestyksestä ja sen vaikutuksesta yhteiskuntaamme. Katsomme tulevaisuuteen positiivisuuden ja vahvuuksien kautta.

Uskomme oivallusten, inspiraation, tietoisuuden, intuition ja yhdessä tekemisen voimaan.

Rakennamme myös eri verkostojen kanssa ratkaisuja haasteisiin ja mahdollisuuksiin.

solved logo

Solved verkostossa ratkomme yhteiskunnallisia haasteita yhteiskehittämisen keinoin Solved verkoston yli 700 asiantuntijan kanssa.

 

 

rag logo

Rapid Action Group:ssa taas mottomme on Let’s did it! Vaikuttavuus syntyy täällä mm. innovaatioiden ja ekosysteemien kehittämisellä.


 

 

Näistä elementeistä rakennamme tulevaisuuden kestävää menestystä!

 

First Pilot:

eijan kuva pieni alle 1MB

”Yritykset tarvitsevat unelmia! Dream Pilots Oy:n syntyi omasta unelmastani tehdä merkityksellistä työtä. Haluan olla mukana luomassa parempaa maailmaa, niin ympäristön kuin ihmistenkin näkökulmasta”
– Eija Kiviranta, yrityksen perustaja.

 

 

 

Kansainvälisyys ja yhdessä tekeminen

”Motivoituneiden tiimien rakentaminen ja asiakkaiden luottamuksen saavuttaminen erilaisissa kulttuureissa ja toimintaympäristöissä ovat olleet aina prioriteettejani.”

Eija Kivirannalla on yli 20 vuoden kokemus liiketoiminnan operatiivisesta johtamisesta IT-alalla. Globaali näkökulma on aidosti mukana hänen työskentelyssään – kiitos kansainvälisestä osaamisesta kuuluu yhteensä kymmenelle Englannissa, Malesiassa , Ranskassa ja Ruotsissa vietetylle työvuodelle ja asiakashankkeille, joita Eija on vetänyt yli 20 maassa kaikilla mantereilla.

”Palvelin laivausalan yrityksiä ympäri maailmaa. Vastasin ohjelmistohankkeista ja asiakkuuksien hoidosta Brasiliassa, Norsunluurannikolla, Arabiemiraateissa, Intiassa, Japanissa, Hong Kongissa, Singaporessa, Australiassa, Uudessa Seelannissa ja monessa Euroopan maassa. Pienehkössä yrityksessä Lontoossa vastuullani oli viiden vuoden ajan niin yksikön johtaminen kuin myös lukuisia hands-on tehtäviä muun muassa ohjelmiston myynnistä tuotealueen kehitykseen”. Työarkeen kuuluivat myös ohjelmiston kehitys, asennukset, koulutus ja projektinhallinta.

Tiimien, asiakkaiden ja kumppaneiden johtamiskokemusten pohjalta ei ole lainkaan liioiteltua todeta, että Eijalla on luontainen kyky inspiroida, osallistaa ja sitouttaa hankkeiden jäsenet saavuttamaan yhteiset tavoitteet.

Ennakkoluulottomuus ja rohkeus

”Uutta ei synny, jos ei löydy rohkeutta kokeilla. Kokeilut auttavat suunnan ja määränpään hakemisessa. Epäonnistumiset ja vastoinkäymiset toimivat hienoina tienviittoina.”

Off-shore-toiminnan pioneeri Eijasta tuli 1994, jolloin hän perusti oman yrityksen Malesiaan. Menestys lähti liikkeelle pienestä – lento Kuala Lumpuriin, jossa hän hotellissa selasi paikallisen puhelinluettelon keltaisia sivuja ja etsi apua, miten Malesiaan perustetaan yritys. Eija johti yritystä kahden vuoden ajan ja sai sen menestymään. Henkilöstömääräkin ehti kasvaa 20 henkilöön ennen kun Eija sai ensimmäisen lapsensa ja jäi äitiyslomalle. Äitiysloma vierähti Nizzassa, Ranskassa.

Seuraavaksi Eija tarttui ruotsalaishaasteeseen ja muutti Tukholmaan. Siellä hän sukelsi sujuvasti pelialan ohjelmistoliiketoimintaan – työnkuvassa avainasemassa oli henkilöstön ja kompetenssien johtaminen.

Täysin uudenlaisten rekrytointitapahtumien järjestäminen yritykselle, jolla oli vaikeuksia löytää osaajia perinteisin keinoin, oli myös onnistunut kokeilu, josta Eija vastasi palattuaan takaisin Suomeen.

Kasvujohtajuus ja tuloksellisuus

”Viimeisimmässä operatiivisen johtajan tehtävässäni kasvatin liikevaihdon nollasta noin yhdeksään miljoonaan euroon neljässä vuodessa – kannattavasti.”

Eijan ehdottomiin vahvuuksiin on koko hänen uransa ajan lukeutunut liiketoiminnan kannattava kasvu. Siirtyessään IT-palvelutaloon Eija johti useita eri avainasiakkaiden palvelualueita ja liiketoimintayksiköitä kymmenen vuoden ajan. Liikevaihto ja -voitto sekä asiakas- ja henkilöstötyytyväisyys olivat aina yli tavoitteiden.

Innovatiivisuus ja vastuullisuus

”Olen saanut näyttää käytännössä, miten luodaan kestävää ja tulevaisuuteen katsovaa innovoivaa yrityskulttuuria. Joskus out-of-box ajattelu on ollut tarpeen, mutta shake-the-box on myös yllättävän toimiva!”

Uusien mahdollisuuksien etsiminen ja niiden hyödyntäminen ovat olleet aina tärkeä näkökulma Eijan kaikissa rooleissa.
Palvelumallien muutoksessa kokemusta on kertynyt mm palveluiden tuotteistamisesta, siirtymisistä yksikköpohjaisista hinnoitteluista palvelu- ja käyttöpohjaiseen, perinteisistä kehitysmenetelmistä ketterään kehitykseen, ja paikallisesta palvelusta off-shore-palveluihin. Eija on myös ollut mukana luomassa useita uusia palveluita ja innovaatioita sekä sisäisesti että ulkoisten kumppaneiden kanssa.

Viimeiset vuodet ennen Dream Pilots Oy:n perustamista Eija työskenteli suuren suomalaisyrityksen innovaatio- ja yritysvastuujohtajana. Siellä hän pääsi rakentamaan kestävää ja tulevaisuuteen katsovaa, innovoivaa yrityskulttuuria.

”Kokemusta kertyi myös siitä, miten sekä oman toiminnan vastuullisuutta että yhteistä arvoa tuottavia innovaatioita voidaan toteuttaa tehokkaasti ja ennakkoluulottomasti”, Eija kiittelee.

Uudenlaisen työkulttuurin ja toimitilan suunnittelua tehtiin myös tehokas vastuullisuus että innovatiivisuus huomioiden.

Eijan mukaan tärkeimmät ainekset menestysreseptissä ovat:

”Välitä aidosti siitä mitä teet, heistä kenen kanssa teet ja pidä tarkoitusperät eettisesti oikeana – unohtamatta iloa!”

 

^