Liiketoiminnassakin tarvitaan unelmia!

sateenkaari norja

 

Äitini opetti minulle jo varhain,
että voisin saavuttaa minkä tahansa
haluamani tavoitteen/unelman. Ensimmäinen niistä
oli kävellä ilman jalkatukia.

-Wilma Rudolph, kolminkertainen olympiavoittaja

Kesken oman unelmointini ystäväni havahdutti minut ihmettelemällä ääneen: miksi käytin unelma-termiä yritysmaailmassa? Eikö yritysmaailmassa tavoitteiden tai visioiden määrittely olisi sopivampaa?
Aloitetaan pohdinta siis tavoitteista ja visiosta. Mitä hyötyä unelmista on niiden rinnalle? Ainakin unelmat tuntuvat inspiroivilta ja antavat heti mielikuvan jostain suuremmasta tarkoituksesta. Unelma antaa myös enemmän toimintavapautta ja suurempia mahdollisuuksia kuin tavoite.

Osassa yritysten visiolausumia henkii vahva oman taloudellisen edun ja aseman tavoittelu. Uskon, että yhä useampi haluaa kokea ja olla mukana luomassa myös jotain merkityksellisempää. Jotakin, josta muodostuu arvoa myös muille kuin itsellemme. Haluamme olla mukana kohti kestävälle arvopohjalle rakennettua maailmaa, jossa on elinvoimainen ympäristö ja ehyitä, hyvinvoivia ja työstään nauttivia ihmisiä. Tämä unelma tukee meitä loistavasti askeleissamme kohti uutta yhteisen arvon liiketoimintaa. Se saa ihmiset mukaan muutokseen.

Unelmointi on kykyä kuvitella parempaa elämää, joka usein unohtuu kiireen ja arjen keskellä. Teemme päivästä toiseen samoja asioita miettimättä, mitä saamme aikaiseksi ja mitä kohden oikein olemme menossa. Elämä on mielekkäämpää, kun on unelmia joita tavoitella. Unelmat luovat suuntaa sekä ajattelullemme että tekemisillemme.

Unelmat luovat inspiraatiota ja merkityksellistä toimintaa, ja antavat mahdollisuuden tulevaisuuden tavoitteille. Ne luovat vahvan ja voimakkaan energian. Niihin liittyy usein sellaista intohimoa, jolla mennään läpi vastusten ja jolla saadaan aikaiseksi jotain suurta. ”I have a dream….” aloitti Martin Luther King oman kuuluisan rasismin vastaisen puheensa. Kennedyllä oli unelma saada ihminen kuuhun. Vaikka monet unelmat tuntuvat aluksi mahdottomilta, ne ovat myös saavutettavissa jos pystyt ne kuvittelemaan.

Unelmat usein myös näyttävät, onko jostain luovuttava matkalla. Luopuminen synnyttää myös uutta ja onkin vaikeampaa kuin uuden oppiminen.

Kaikkien unelmien ei tarvitse olla suuria ja haasteellisia. Pienet unelmat ovat loistava tapa edetä askel kerrallaan ja kokea samalla onnistumisen tunteita. Niiden avulla voi päästä myös paremmin käsiksi johonkin suurempaan unelmaan.
Etsitään siis yhdessä unelmia ja ohjataan unelmat elämään!


^